Vijesti 05.03.2017.

U pojedinim ulicama neophodna hitna sanacija: Više rupa nego asfalta

ČITANJE: 2 minute

U pojedinim gradskim i prigradskim ulicama, kako kažu građani, ima više rupa nego asfalta, zbog čega su vozači automobila i teretnih vozila, kako bi ih izbjegli i sačuvali vozila, primorani da voze “slalom”.

Smatraju da je tim ulicama neophodna hitna sanacija, jer osim za vozače, veliki broj rupa predstavlja opasnost i za pješake.

U naselju Lazarevo 1 ima mnogo ulica s velikim rupama, a među onima koje su u veoma lošem stanju je i Ulica braće Podgornika.

Miladinka Stojnić, mještanka ove ulice, kaže da vozači brzo voze tom saobraćajnicom i da svaka udarna rupa može biti kobna i za vozače i za pješake.

“U toj ulici nalaze se vrtić, fudbalski klub i fakultet”, kazala je Stojnićeva.

Veliki broj udarnih rupa muči i stanovnike sporednih ulica Miće Ljubibratića, Pete kozarske i Zemunske ulice u naselju Rosulje, kojima je takođe neophodna hitna sanacija.

Željko Gagula, predsjednik mjesne zajednice Rosulje, kazao je da je stanje dosta kritično i na ulicama kojima saobraća javni gradski prevoz, kao što su ulice Trive Amelice, Kralja Petra I Karađorđevića, Ivana Gorana Kovačića i Bitoljska.

Stanovnici Ulice Momčila Popovića, u naselju Lauš 2, svakog dana bore se s lošom infrastrukturom i strahuju za svoju bezbjednost. Osim što je dvosmjerna i veoma frekventna, ova ulica spaja tranzit s naseljem Lauš.

Sa druge strane, početkom građevinske sezone u nekim mjesnim zajednicama krenuli su radovi na saniranju putne infrastrukture.

“Prijatno sam iznanađen, prije desetak dana sanirane su udarne rupe u Mačvanskoj ulici, Stevana Bulajića i Carice Milice. Radovi su urađeni prilično kvalitetno”, kazao je Oliver Gačić, predsjednik MZ Obilićevo 1.

Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, rekao je da veliki broj udarnih rupa nastaje nakon zime.

“Kasno uočavanje, rupe i naglo kočenje oštećuju vozila. Ponekad vozači zbog rupa moraju da prelaze u suprotnu traku, što može dovesti i do težih posljedica”, kazao je Radović.

Program

Ovogodišnjim programom zajedničke komunalne potrošnje za sanaciju udarnih rupa te asfaltiranje kraćih dionica kolovoza u sklopu redovnog održavanja predviđeno je 600.000 KM.

Za sanaciju udarnih rupa po asfaltiranim lokalnim putevima namijenjeno je 340.000 KM.

(Nezavisne)