Politika 02.12.2016.

U ponedjeljak 3. sjednica Skupštine grada Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta

U  ponedjeljak, 5. decembra, biće održana treća sjednica Gradskog parlamenta na kojoj će odbornici razmatrati sedam  tačaka  dnevnog reda.

 

Između ostalog, biće  imenovana radna  tijela Skupštine grada Banjaluka među kojima osam komisija, tri odbora i dva savjeta.

Na ovom zasjedanju biće  imenovane sljedeće komisije: Komisija za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja, Komisija za  propise, predstavke i provođenje etičkog kodeksa Skupštine, Komisija za budžet i finansije, Komisija za mjesne zajednice, nazive ulica i trgova, Komisija za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, Komisija za invalidsku i boračku zaštitu, Komisija za privredu i razvoj, Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa.

Na dnevnom redu zasjedanja je i imenovanje tri odbora – za zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku, zatim za saradnju sa vjerskim organizacijama, nevladinim organizacijama, nacionalnim manjinama, drugim udruženjima građana i za ravnopravnost polova, te Odbora za regionalnu i međunarodnu saradnju. Odbornici će imenovati i  dva savjeta i to: Savjet za mlade i sport, i Savjet za kulturu. Na ovoj sjednici planirano je da budu imenovani i ovlašteni odbornici za zaključivanje brakova.

Dnevni red 3. skupštinskog zasjedanja možete pogledati ovdje.