Magazin 14.05.2021.

U ponedjeljak otvaranje kreativnog HUB-a u Banjoj Luci

ČITANJE: 1 minuta

U ponedjeljak  17. maja u 15.00 časova, Gradska razvojna аgencija Banja Luka će svečano otvoriti kulturno kreativni Hub, u okviru projekta CCI4TOURISM, finansiranog iz programa Interreg Adrion.

Svi učesnici na svečanom otvaranju imaće priliku da saznaju detalje o kreativnom Hub-u, projektu CCI4TOURISM i planovima za budućnost Centra .

O projektu:

Od 01.02.2020. godine Agencija implementira projekat koji se finasira iz Programa  INTERREG V-B Adriatic-lonian  pod nazivom– „Strenghten entrepreneurial skills of Cultural and Creative Industries for the valorization of cultural heritage and the development of sustainable tourism models in the Adriatic-Ionian regions – CCI4TOURISM“  čija je ukupna vrijednost 1.997.367,60 EUR.

Projekat traje  30 mjeseci, a implementira se od strane partnerskog konzorcijuma koji, osim Gradske razvojne agencije Banja Luka, čine organizacije i insititucije iz sljedećih zemalja: Italije, Albanije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore , Srbije i Slovenije.

Projekat ima za cilj osnaživanje sektora turizma kroz promociju kulturnog naslijeđa osnažujući kreativne kompetencije kulturnih i kreativnih aktera koji će definisati nove konkurentne proizvode na turističkom tržištu.

CCI4TOURISM iskorištava potencijale kulturnih i kreativnih industrija tako što će biti ključni kreatori za implementaciju  kako kulturno turističkih politika  tako i poboljšanja turističke ponude. Kako bi se postigao cilj, potrebni su nekonvencionalni pristupi upravljanja strategijom turizma.

Vjerujemo da će kreativni Hub postati glavno središte kreativnih i kulturnih ličnosti sa cijelog područja regije Banja Luka. Hub je zamišljen kao kreativni i inovativni centar, zajednički radni prostor i platforma za razmjenu znanja i umrežavanje, ali i kancelarija za tim ljudi koji namjeravaju da pokrenu start-up ili jednostavno odličan prostor za free-lancere.

(N.S)

Oznake: HUB