Sport 06.08.2016.

U posjeti porodicama banjalučkih olimpijaca!

ČITANJE: 3 minute

U porodičnom stanu srpske košarkašice i banjalučke olimpijske Saše Čađo, u banjalučkom naselju Borik sve je i više nego spremno za početak Olimpijskih igara.

Kako i ne bi bilo, kada će na njima u dresu Srbije sa brojem 6 da zaigra jedna od četiri kćerke Čedomira i Brankice.

Prepričavjući Sašin košarkaški put, otac Čedomir sa ponosom kaže da se za svoje mjesto medju najboljim sportistima svijeta izborila mukotrpnim, vrijednim radom, punim odricanja koja prate profesionalne sportiste.

“To prije svega Sasin uspjeh, a onda porodice, komsija. Njene Osnovne skole, srednje skole. Svi su presreseni i ponosni, svi nam cestitaju. Kako ono kažu danas? Svi nam lajkuju”, priča otac Čedomir Čađo.

Prognozira da će Srbija osvojiti kako kaže 6 do 7 medalja na Olimpijskim igrama. Najviše očekuje od Novaka Đokovića, Velimira Stjepanovića i vaterpolista.

Što se tiče košarkašica Srbije, šeretski poručuje da će biti teško protiv Amerikanki u grupnoj fazi, a daleko lakše u finalu. Sa njegovim prognozama slaže se i suprga Brankica, koja ističe da svako Sašino takmičenje proživljava sa puno emocija.

“Mi uživamo zajedno sa njom. Emotivno smo jako rastrojeni, sve to proživljavamo. I lijepe i ružne trenutke i sada smo jako ponosni”, kaže ponosna majka Brankica, Čađo.

Podrška je kod Čađa stigla i iz Švajcarske, iz koje je potegnuo Brankicin brat, blizanac, Branimir sa svojom porodicom. Nije kaže mogao da dozvoli, da nećakinju u Riju ne bodri u krugu najbližih.

“Mi Sašu našu pratimo od početka. Uvijek smo bili uz nju. Drago nam je što je ona sada u Brazilu i što predstavlja nas sve. Kao da smo mi sa njom tamo”, ponosan je i ujak Branimir Čolić.

Sašine tri sestre, Vanja, Vera i Danica ne mogu da dočekaju start Olimpijade. Kažu su stalno “na vezi” sa sestrom u Riju i imaju informacije “iz prve ruke”. O Sašinom uspjehu pričaju sa neskrivenom dozom sreće.

“Pokazala je i dokazala da se može napraviti veliki uspjeh sa svojim radom. Mi smo pre, preponosni”, riječi su Vanje, sestre Saše Čađo.

Pred kamerama ATV-a, Saši su poslali poruku: “Sale, mi te volimo! Puno sreće u Riju!”

Olimpijaska euforija polako počinje da se osjeća i među Banjalučanima. Većina će mahom da prati igre, ali ima i onih kojima je satnica problem.

U Rio de Ženeiru, neće biti spavanja tokom trajanja Olimpijade, a Banjaluka će da ima svoje predstavnike. Među njima je i Boris Vrhovac, fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara.

“Sve je spremno ovdje za otvaranje Olimpijskih igara. Grad je odavno na nogama. Dosta je policije, dosta je turisa i volontera”, kaže za ATV Boris Grahovac, fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara.

Pored Borisa Vrhovca i Saše Čađo, Banjaluku će na Olimpijskim igrama da predstavljaju tim menadžer košarkašica Srbije, Jadranka Trkulja Ćosić, fizioteraput ženkse košarkaške reprezentacija Branko Stojinić, plivač Mihajlo Čeprkalo koji će da pliva za Bosnu i Hercegovinu i njegov trener Goran Grahovac.

(ATV)