Vijesti 10.12.2022.

U Prijedoru zaplavljeno oko 200 kuća

ČITANJE: 1 minuta

Na području Prijedora zaplavljeno je oko 200 kuća, a najteža situacija je na području naselja Vrbice i Topolik odakle je jedna porodica evakuisana čamcem, saopšteno je iz Gradske uprave poslije večerašnje telefonske sjednice Štaba za vanredne situacije.

“U tim naseljima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice konstantno ispumpavaju vodu iz stambenih, podrumskih i pomoćnih objekata”, navodi se u saopštenju i dodaje da se građani za slučaj potrebe evakuacije čamcem mogu obratiti na broj Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice 123.

Štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima zaštite stalno dežurstvo i stavljanje na raspolaganje građanima Prijedora za potrebe ispumpavanja vode i eventualne evakuacije čamcima iz zaplavljenog područja.

U saopštenju se dodaje da trenutno nije moguće precizirati u koliko je stambenih objekata ušla voda, ali da podaci sa terena govore da ih ima i da će više podataka biti već u jutarnjim časovima.

Vodostaj rijeke Sane je 380 centimetara, a Gomjenice 410 centimetara.

Na telefonskoj sjednici, koju je održao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, razmatrana je trenutna situacija na terenu koju je prouzrokovala kiša koja od sinoć neprekidno pada na ovom području.

(Srna/Z.M)

Oznake: Poplave, Prijedor