Vijesti 13.01.2016.

U Programu rada Skupštine 98 pitanja

ČITANJE: 2 minute
skupstina banjaluka
Program rada Skupštine grada Banjaluka za ovu godini čini 98 pitanja, o kojima će tokom godine odbornici iznijeti svoj stav.

Kako je navedeno u Programu, koji je usvojen na sjednici 29. decembra – u prvom tromjesečju pred odbornicima, između ostalog, trebalo bi da se nađu programi rada i finansijski planovi za ovu godinu gradskih institucija i ustanova i njihovi izvještaji o radu za prošlu godinu.

Plan i izvještaj o poslovanju javnih preduzeća planirani su za dnevni red zasjedanja u drugom tromjesečju.

U tom periodu predviđeno je i razmatranje brojnih informacija, između ostalih, o stanju vodosnabdijevanja seoskog područja, o stanju u privredi i zapošljavanju, o realizaciji programa podsticaja – dodjele subvencija za zapošljavanje novih radnika, i samozapošljavanju u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2015. godini, te o stanju elektro mreže i snabdijevanju električnom energijom na području grada.

U Programu Gradskog parlamenta za 2016. godinu su i informacije o stanju u različitim oblastima života, godišnji kalendari iz oblasti društvenih djelatnosti, te set planskih dokumenata iz oblasti prostornog uređenja.

Detaljnije možete pogledati u Programu rada za 2016. godinu.

Prema podacima Službe za poslove Skupštine Grada i gradonačelnika – tokom 2015. godine održano je 13 sjednica Skupštine Grada, sa ukupno 323 tačke dnevnog reda.

Inače, Program rada Skupštine grada je osnova za blagovremeno i redovno planiranje sjednica Skupštine i njenih radnih tijela, za pripremu i organizovanje aktivnosti u Skupštini i u radnim tijelima – na ostvarivanju njihovih prava, dužnosti i odgovornosti, utvrđenih Ustavom, Zakonom, Statutom Grada i drugim propisima.

Osim pitanja sadržanih u ovom Programu, Skupština će, u skladu sa svojim nadležnostima, i prema ukazanoj potrebi, na prijedlog ovlaštenih predlagača, razmatrati i druga pitanja.

(Banjaluka.rs.ba)