Vijesti 27.12.2017.

U sanirane sobe samo sa ugovorom, ilegalni stanari ostaju bez kreveta?!

ČITANJE: 1 minuta

Više od 500 studenata vratilo se u Banjaluku i mogu da se smjeste u popravljene paviljone Studentskog centra „Nikola Tesla“, ali pod uslovom da donesu ličnu kartu i ugovor koji su potpisali sa Centrom.

Uprava Centra pobrinula se da u što kraćem roku nađe smještaj za što više studenata iz doma, te tako popravi tešku situaciju koja ih je zadesila poslije olujnog nevremena.

Studenti su raspoređeni u sobe koje su sanirane, ali pod upitnikom su ostali studenti koji su u domu živjeli ilegalno, odnosno kupili krevet od onih koji su ostvarili pravo na njega.

Javna je tajna da stotine studenata svake godine ostvari pravo na krevet te ga proda onima kojima je zaista potreban, ali nisu uspjeli da ga dobiju. Zbog toga u paviljonima živi mnogo ilegalaca koji trenutno ne mogu da se jave upravi Centra da ih vrati u sobe koje, po papirima, nisu njihove.

Na ovaj problem ukazao je i prvi čovek Centra, Zoran Babić, koji kaže da će problem kupovine kreveta kojem ne mogu stati u kraj, nažalost, isplivati na površinu ovaj put.

– S obzirom na to da se studenti smještaju na osnovu ugovora koji su potpisali sa Centrom, studenti koji su kupovali krevete od drugih naći će se u problemu, jer nemaju ugovor – rekao je kratko Babić.

Da legalni studenti imaju prioritet potvrdio je i Željko Sladojević, predsjednik Studentskog parlamenta.

– Za sada smo smjestili više od 500 studenata, a naravno da prednost imaju oni koji donesu ugovor. Tako je bilo do sada. Naravno, nećemo zaboraviti ni na one koji su kupili krevet; ako bude bilo mjesta i oni će biti smješteni, ali svakako prednost imaju oni koji su tu legalno – objasnio je Sladojević.

(EuroBlic)