Magazin 10.10.2018.

U SARADNJI SA FK BORAC Izložba Uroša Đurića “Kojim putem do kuće” u MSU RS

ČITANJE: 1 minuta

 Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak 11. oktobra, sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena izložba beogradskog konceptualnog umjetnika Uroša Đurića, pod nazivom „Kojim putem do kuće“.

– Ovo je prva samostalna izložba Uroša Đurića u Banjoj Luci i zamišljena je kao vodič kroz multižanrovsku karijeru ovog svestranog umjetnika koji obuhvata najznačajnije radove iz njegove bogate i uspješne karijere – kažu u Muzeju savrmene umjetnosti RS.

Izložba koncipirana za MSURS predstavlja presjek njegovog umjetničkog opusa protekle tri decenije i obuhvata slike, fotografije i video radove iz nekoliko Đurićevih ciklusa.

Iako je ovdašnjoj publici poznat kao glumac iz kultnih filmova Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“,  bubnjar pank benda Urbana gerila, radijski voditelj i kolumnista ili sveznajući lovac u popularnom kvizu, Uroš Đurić je takođe jedan  od najintrigantnijih  srpskih umetnika, koji pripada onoj grupi stvaralaca, čiji je rad jednaku valorizaciju doživeo na međunarodnoj  i na domaćoj umetničkoj sceni. Ono što će svakako biti zanimljivo za banjalučku publiku jeste činjenica da će osim svojih najznačajnijih radova Uroš Đurić premijerno prikazati i najnoviji rad iz ciklusa „Bog voli snove srpskih umjetnika“koji je nastao u saradnji sa igračima FK Borac. Izložba „Kojim putem do kuće“ će biti otvorena do 22. novembra 2018. godine