U Sarajevu topli radijatori, iako sezona nije zvanično počela

grijanje
grijanje
Sarajlije koje se grijanjem snabdijevanju iz postrojenja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Toplane, jutros imaju tople domove.

Naime, ovo preduzeće jutros je stavilo u pogon sistem centralnog zagrijavanja.

– S obzirom na to da su stekli uslovi definisani Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, jutro su sva naša postrojenja za proizvodnju toplotne energije stavljena u pogonsku funkciju- kazao je portparol KJKP Toplane, Ženja Ljubuškić.

Jutros sva naselja imaju grijanje, a Ljubuškić je dodao da samo pojedini dijelovi Sarajeva nemaju grijanje, a da se tu radi o problemu s upraviteljem.

– Vjerovatno je došlo do određenog kvara ili upravitelj nije zgradu adekvatno pripremio za početak grijne sezone. Tu nije do nas- dodao je Ljubuškić.

Dnevni režim zagrijavanja će zavisiti od vanjske temperature zraka, koja će se pratiti svako nekoliko sati. Toplane neće cjelodnevno zagrijavati stanove, nego će to upravo zavisit od dnevne temperature.

Inače, zvanična grijna sezona u Sarajevu počinje 15. oktobra.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.