U Savi pronađena još jedna avio-bomba

bomba_pod_vodom

U rijeci Savi u Brčkom pronađena je još jedna neeksplodirana avio-bomba, najvjerovatnije zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Avio-bombu pronašli su ronioci Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo” iz Brčkog, desetak metara nizvodno od mosta Brčko – Gunja.

Član kluba Saša Slavnić rekao je novinarima da se, iako pripada istom tipu kao i prethodne dvije, ova bomba razlikuje od njih.

“Rekao bih da je teška između 150 i 200 kilograma, ima stabilizatore i više upaljača na tijelu, ali interesantno je da nedostaje upaljač na `nosu bombe`”, kaže Slavnić.

On je naveo da avio-bomba za sada leži van plovnog puta, na dubini od četiri-pet metara i da ne predstavlja neposrednu opasnost za plovila.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.