U Srbiji otrov prodaju kao magičan lijek!

mms

Prevaranti u Srbiji već godinama preko društvenih mreža nude oboljelima takozvani “Miracle mineral solution” (MMS) kao lijek za autizam, za rak, sidu i druge teške bolesti.

Riječ je o izbjeljivaču koji, ako se na bilo koji način unese u organizam, može dovesti i do smrtnog ishoda. Ovaj “čudotvorni rastvor”, koji se najčešće prodaje očajnim roditeljima sa bolesnom djecom, zapravo je hlor-dioksid. Pored njega se preporučuje unošenje limunske kiseline da bi se aktivirao.

– Šokiran sam saznanjem da je nekom palo na pamet da pije izbjeljivač. To je prije svega otrov jer ima korozivno djelovanje i može dovesti do ozbiljnih oštećenja organa. Prvo dovodi do oštećenja digestivnog trakta, čija je krajnja posljedica suženje jednjaka ili želuca. To dovodi do invalidnosti jer čovjek ne može da guta. Mora da mu se pravi plastika, otvara stoma na grlu kako bi mogao da jede ili da pije – upozorava dr Dragan Joksović, toksikolog.

MMS ne stiže do crijeva, neutrališe se u želucu, izaziva krvarenje i ostavlja opekotine.

– Varikina, sona kiselina, natrijum-hidroksid… Ako se ova jedinjenja piju, mogu dovesti do smrtnog ishoda. Takođe je veoma opasno ako se maže po koži jer pravi ozbiljne opekotine, a ožiljci ostaju trajno na tijelu – kaže dr Joksović.

(Blic)

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.