Vijesti 26.08.2016.

U srcu Banjaluke živi vrt pun kreativnosti

ČITANJE: 1 minuta

Sinoć, 25.08.2016., zatvorena je izložba dječijih crteža u Montessori Kindergartenu koja je bila otvorena tokom jula i avgusta. Prvobitna ideja bila je dodijeliti nekoliko priznanja onim crtežima koji su se najviše istakli. Međutim, to je bilo nemoguće.

-Nagrađivanje kreativnosti i izdvajanje nekih posebnih crteža ili radova nije u skladu sa Montessori programom. Svaki ovaj crtež, slika i rad su najbolji na svoj način, i to je ono što mi želimo da djeca znaju – istakla je Danijela Risović, direktorica vrtića Montessori Kindergarten.

Takođe, sinoć su dodijeljene diplome našim prvim prvčićima, djevojčicama koje su godinama bile s nama, a sada kreću u neke nove pobjede. 

U društvu roditelja, budućih polaznika vrtića, ali i kuvara i muzičara, ispraćena je jedna generacija, dočekana nova i svi su bili saglasni oko jedne stvari – program Montessori čini mnogo dobrog djeci, ali i roditeljima. Jer djeca brzo uče, rastu i razvijaju se usvajajući znanja kroz igru i individualan pristup, koji je osnova Montessorija.

djeca montessori

Montessori Kindergarten Banja Luka je privatna predškolska ustanova koja uz primjenu Obaveznog plana i programa rada RS, primjenjuje Montessori pedagogiju u vaspitanju i odgoju djece. 

Djeca se u ovom vrtiću podstiču na samostalnost, povjerenje, fokusiranost i unutrašnju disciplinu.

Montessori pristup se oslanja na prirodnu radoznalost djece koju i koristi kako bi ih potaknuo da neprimjetno žele naučiti nove stvari. Za više informacija posjetite www.montessori.ba

(PR)