Politika 24.10.2022.

U srijedu posebna sjednica NSRS o rebalansu budžeta

ČITANJE: 2 minute

Posebna sjednica Narodne skupštine RS na čijem dnevnom redu će se naći drugi rebalans budžeta za ovu godinu po hitnom postupku, biće održana u srijedu, 26. oktobra, u 11 sati.

Potpredsjednik NSRS Denis Šulić (SNSD) je izjavio da postoji mogućnost da se zakaže još jedna posebna sjednica, o budžetu i mjerama ekonomske politike za 2023. godinu, ali da Vlada RS još nije uputila zahtjev za njeno sazivanje, prenosi Mondo.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u vezi izbornih rezultata, najavio je da će i SNSD tražiti novo brojanje glasova na onim mjestima gdje smatraju da su oštećeni njihovi kandidati.

“Istrajaćemo da rezultati od 2. oktobra budu potvrđeni jer je to volja naroda”, rekao je.

Šef Kluba SDS-a Miladin Stanić je, nakon skupštinskog kolegijuma, kazao da će oni prisustvovati zakazanoj posebnoj sjednici, a uvjeren je da se sjednica zakazuje jer aktuelna vlast nije sigurna u formiranje nove vlasti nakon ovih izbora.

“Ako se očekuje da se izborni rezultati potvrde, onda ova sjednica nema potrebe. Očigledno da oni koji je zakazuju imaju više informacija o izbornim rezultatima, prevarama… Mi ćemo učestvovati u radu, vidjećemo šta se predlaže i u skladu s tim zauzeti stav”, kazao je.

Komentarisao je i za sutra zakazane proteste koje organizuje SNSD, i rekao da je to protest režima koji ništa neće proizvesti.

“Tamo će biti ljudi koji su natjerani, većina iz javnog sektora. Ja te ljude razumijem i razumijem njihovo moranje. Režim bi htio da pošalje poruku “mi ne krademo, mi kraduckamo”. Ako je unesen samo jedan falsifikovan listić, onda ovi izbori nemaju smisla. Na stotine je neregularnosti. Sutrašnji dan nema veze sa demokratijom, nego je izliv gnjeva režima”, rekao je Stanić.

Ispričao je i jednu anegdotu.

“Jednom sam u neformalnom razgovoru rekao Miloradu Dodiku: ‘Ja se tebi Mile čudom ne mogu načuditi, kakav ti ološ oko sebe skupljaš. I on se složio sa mnom, samo to neće priznati”, naveo je Stanić.

Dodao je da je stav SDS-a ponavljanje izbora, a vjeruje da su fer i pošteni izbori mogući samo skeniranjem listića.

(N.S)