Vijesti 12.11.2015.

U Srpskoj nezaposleno 3.000 djece poginulih boraca

ČITANJE: 1 minuta
nedeljko mitrovic
Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila dostaviće iduće sedmice Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske spisak 3.000 nezaposlene djece poginulih boraca, uključujući njihovu kvalifikacionu strukturu, rekao je danas predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

Nakon sastanka u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske na kojem su razmatrane mogućnosti zapošljavanja u privatnom sektoru djece poginulih boraca, Mitrović je rekao novinarima da je i do sada bilo saradnje sa pojedinim poslodavcima u vezi sa tim, ali da su veće mogućnosti ako se to radi sistemski.

Mitrović je rekao da će nakon dostavljanja spiska nezaposlene djece poginulih boraca, Unija udruženja poslodavaca sačiniti projekat, koji će zajednički pratiti i kontrolisati.

On je izrazio uvjerenje da će, uz pomoć tog projekta i drugih projekata Vlade Republike Srpske, u naredne dvije godine biti riješen problem 3.000 nezaposlene djece poginulih boraca.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je novinarima da je Unija spremna da pomogne u zapošljavnju djece poginulih boraca, ali da su joj neophodni podaci o broju ovih lica i njihovoj stručnoj kvalifikaciji.

– Nakon dobijanja ovih podataka, Unija će sprovesti akciju širom Republike Srpske radi njihovog zapošljavanja- istakao je Škrebić.

(Agencije)