Vijesti 01.09.2016.

U Stričićima voda zavrnuta čim je prošlo slavlje

ČITANJE: 1 minuta

Dugo najavljivana voda u Stričićima kod Banjaluke je puštena u petak, ali je tekla koliko je trajalo i slavlje, a onda je zavrnuta, tvrdi mještanin Drago Ilić.

Podsistem „Vulini“ svečano je otvorio predsednik RS Milorad Dodik, a mještani su mu na slavlju pjevali „došao nam je u selo Dode, donio nam sa Banjice vode“. Već naveče u zaseoku Lokvari niko nije imao ni kapi vode, a u Pajićima je narednih dana pukla cijev i voda se izlila na livadu.

” Voda je nakratko puštena za svega 50 domaćinstava, a ne 150 kako je najavljeno, i taj dio mreže odavno je završen. Mogla je biti puštena još u novembru prošle godine i ne znamo šta se toliko čekalo”, kaže Ilić.

Dodaje da su mještanima dosadila obećanja, pa su se organizovali i pozvali opozicionare Dragana Čavića (NDP), Predraga Vulina (SDS) i Zorana Talića (PDP) da ih obiđu i javnosti prenesu kako SNSD na Manjači gradi vodovod.

Predsjednik Savjeta MZ Stričići Zlatko Sladojević opozicionarima poručuje da džaba paradiraju selima, jer „narod zna ko je vodovod sagradio i za koga treba glasati“.

” Vode nema, jer se sistem još testira i čisti”, tvrdi Sladojević i priznaje da je bilo tehničkih problema, jer je voda izbacila zmije, žabe i guštere iz cjevovoda postavljenog prije nekoliko godina.

Najavljuje i gradnju stanice za vodosnabdevanje Gornjih Lusića, do 15. septembra, a Ilić mu odgovara: „Jedino ako je budu gradili Kinezi, 24 sata bez prestanka“.

(blic.rs)

Oznake: Milorad Dodik