Politika 25.08.2015.

U subotu Glavni odbor SNSD-a: Koga će Dodik predložiti za potpredsjednike stranke?

ČITANJE: 1 minuta

Image: 0186919378, License: Rights managed, 2394990 03/11/2014 Milorad Dodik, President of the Republika Srpska entity of Bosnia and Herzegovina, during the 14th awards ceremony of the International Public Foundation for the Unity of Orthodox Christian Nations. The 2013 award "For outstanding efforts to strengthen the unity of Orthodox peoples and for the approval and promotion of Christian values in society" was given in the name of former Patriarch Alexei II., Place: Russia, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Ria Novosti

Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) biće održan u subotu u Laktašima, a očekuje se da će na ovaj sjednici uslijediti i izbor potpredsjednika stranke, nakon što je Milorad Dodik proljetos ponovo izabran za predsjednika SNSD-a, saznaje banjaluka.net.

Više članova Glavnog odbora potvrdilo je banjaluka.net-u da je dugoočekivana sjednica sazvana bez prethodne najave i utvrđenog dnevnog reda, ali i da se očekuje da će Dodik konačno izaći sa prijedlogom za potpredsjednike stranke.

Po kuloarima se odavno spekuliše da će kandidati za ove pozicije biti Nikola Špirić, Staša Košarac, Nebojša Radmanović, Željka Cvijanović i Igor Radojičić.

Međutim, naši izvori tvrde da sa imenima predloženih kandidata Dodik još nije upoznao ni najuže stranačko rukovodstvo, tako da će neizvjesnost biti prekinuta najvjerovatnije tek uoči same sjednice, koja je zakazana za 11 časova u laktaškom Domu kulture.

Prema novom stranačkom statutu, koji je usvojen na saboru SNSD-a u Istočnom Sarajevu 25. aprila ove godine, SNSD je u organizacionoj formi zadržao pet potpredsjednika, a vraćena je i funkcija generalnog sekretara stranke.

Prema nekim naznakama, kandidat za generalnog sekretara bi mogao biti Dodikov aktuelni šef kabineta Danijel Dragičević.

Aktuelni potpredsjednicima SNSD-a – Radojičiću, Nadi Tešanović, Velimiru Kuniću, Nikoli Špiriću i Radovanu Viškoviću mandat je istekao na posljednjem stranačkom saboru i od tada Dodikova stranka, praktično, i nema potpredsjednike.

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a biće prvi sastanak stranačkog rukovodstva nakon sabora u Istočnom Sarajevu.

(banjaluka.net)