Vijesti 25.12.2020.

U subotu humanitarni bazar za Olivera u banjalučkom parku “Petar Kočić”

ČITANJE: 1 minuta

Dječja igraonica “Dambo” organizuje u subotu od 11 časova do 15 časova novogodišnji bazar za Olivera Tot Gajodija, dječaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije, koji će biti održan u parku “Petar Kočić”.

“Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće, brzo se gube osnovne životne funkcije, kao što su disanje, gutanje, varenje, hodanje. Samo zajedno možemo pomoći Oliveru da što prije primi najskuplji lijek na svijetu, koji košta čak 2,3 miliona evra, i uživa sa svojim mamom i tatom”, rekli su organizatori.

Dodali su da će se na bazaru moći kupiti razne knjige, igračke, ručni radovi, zimnica, slatkiši, slaniši, novogodišnje dekoracije i paketići, ugrijati se uz kafu, čaj, kuvano vino i još mnogo toga.

“Spremamo vam i kulturno-umjetnički program, te mnogo zabave za djecu i odrasle uz ples, pjesmu, muziku, Djeda Mraza, maskote. Najmlađi će moći da uživaju u facepaintingu, a da ovjekovječimo divne trenutke, pobrinuće se naši fotografi”, naveli su organizatori.

Istakli su da će na bazaru biti prisutan doktor interne medicine koji će biti na usluzi da pruži savjet, očita nalaz ili izmjeri pritisak.

“Takođe, na bazaru vas čeka i jelka iznenađenja, na kojoj su svi brojevi dobitni, a posjetioci će se moći okrijepiti čajem, kafom i kuvanim vinom”, istakli su organizatori.

Za pomoć Oliveru otvoren je i “M:telov” humanitarni broj 1414.

(Nezavisne)