Sport 09.12.2022.

U subotu počinje 22. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Svjetskog dana lica sa invaliditetom, Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“, tradicionalno, organizuje Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci za invalide, pod nazivom „Banja Luka Open“.

Na ovogodišnjem turniru, koji počinje u subotu 10. decembra u Sportskoj dvorani Obilićevo učestvuju ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovaj turnir organizuje se 20. put za redom i jedan je od boljih turnira u sportovima lica sa invaliditetom. Takođe, turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Svjetske i Evropske asocijacije sjedeće odbojke.

Zbog izuzetnog značaja organizacije ovakvih sportskih manifestacija, kao i sporta lica sa invaliditetom u cjelosti, Grad Banja Luka godinama sufinansira organizaciju Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci za invalide „Banja Luka OPEN“.

Treba napomenuti da je Odbojkaški klub invalida „Banja Luka“ u protekle 22 godine postojanja i rada izrastao u jedan od najboljih, najorganizovanijih i najuspiješnijih sportskih kolektiva u sportu lica sa invaliditetom, kako u Republici Srpskoj, tako i u regionu.

E.M.