Sport 09.12.2019.

U subotu turnir u stonom fudbalu “Igraj za Kosovo i Metohiju”

ČITANJE: 2 minute

Prvi dobrotvorni turnir u stonom fudbalu u Banjaluci biće održan u subotu, 14. decembra, a prikupljena sredstva biće namijenjena za završetak kuće porodici Ristić iz Obilića na Kosovu i Metohiji, rekao je Srni predsjednik Srbskog sobranja “Baštionik” iz Banjaluke Predrag Adamović.

On je pojasnio da je organizator turnira “Baštionik” u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Svi za Kosmet” iz Beograda, koja već godinama organizuje dobrotvorne turnire čiji je prihod namijenjen za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“I `Baštionik` organizuje akcije pomoći Srbima na Kosmetu i tako smo dogovorili da zajednički u Banjaluci organizujemo za nas prvi, a za organizaciju `Svi za Kosmet` 57. dobrotvorni turnir u stonom fudbalu”, istakao je Adamović.

Adamović je izrazio nadu da će na turniru biti prikupljen što veći iznos, kako bi bila završena kuća petočlanoj porodici Ristić, koju su članovi “Baštionika” posjetili u novembru.

“Vidjeli smo da teško žive, bore se, imaju troje djece, ali nemaju sredstava da završe kuću. Želja nam je da na turniru i u drugim akcijama prikupimo što više novca”, rekao je on.

Adamović je pozvao sugrađane da se odazovu ovoj akciji, da dođu u subotu, 14. decembra, u 18.00 časova u “Staklenac” u Park Petar Kočić.

Prema njegovim riječima, učešće po ekipi košta 10 KM, već se prijavilo tridesetak ekipa, a očekuje se da će ih biti više od 50.

On je rekao da će na turniru biti postavljena i kutija u koju će svi moći da ostave dobrovoljni prilog.

Adamović je naveo da su za pobjednike turnira obezbijeđeni pehar i simbolične medalje sa logom akcije “Nema predaje” i kartom Srbije.

On je rekao da se zainteresovane ekipe mogu prijaviti putem telefona na broj 051/211-802 ili na sajtu /bastionik.org/, na kojem je dostupno više informacija o ovom humanitarnom događaju.

Adamović je pojasnio da je riječ o projektu “Igraj za Kosmet” Humanitarne organizacije “Svi za Kosmet” iz Beograda, s tim što se u Republici Srpskoj koristi naziv “Igraj za Kosovo i Metohiju”.

“Nadam se da će turnir `Igraj za Kosovo i Metohiju` u Srpskoj postati tradicionalan”, istakao je Adamović.

(Srna)