U subotu turnir u stonom fudbalu “Igraj za Kosovo i Metohiju”

Prvi dobrotvorni turnir u stonom fudbalu u Banjaluci biće održan u subotu, 14. decembra, a prikupljena sredstva biće namijenjena za završetak kuće porodici Ristić iz Obilića na Kosovu i Metohiji, rekao je Srni predsjednik Srbskog sobranja “Baštionik” iz Banjaluke Predrag Adamović.

On je pojasnio da je organizator turnira “Baštionik” u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Svi za Kosmet” iz Beograda, koja već godinama organizuje dobrotvorne turnire čiji je prihod namijenjen za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

“I `Baštionik` organizuje akcije pomoći Srbima na Kosmetu i tako smo dogovorili da zajednički u Banjaluci organizujemo za nas prvi, a za organizaciju `Svi za Kosmet` 57. dobrotvorni turnir u stonom fudbalu”, istakao je Adamović.

Adamović je izrazio nadu da će na turniru biti prikupljen što veći iznos, kako bi bila završena kuća petočlanoj porodici Ristić, koju su članovi “Baštionika” posjetili u novembru.

“Vidjeli smo da teško žive, bore se, imaju troje djece, ali nemaju sredstava da završe kuću. Želja nam je da na turniru i u drugim akcijama prikupimo što više novca”, rekao je on.

Adamović je pozvao sugrađane da se odazovu ovoj akciji, da dođu u subotu, 14. decembra, u 18.00 časova u “Staklenac” u Park Petar Kočić.

Prema njegovim riječima, učešće po ekipi košta 10 KM, već se prijavilo tridesetak ekipa, a očekuje se da će ih biti više od 50.

On je rekao da će na turniru biti postavljena i kutija u koju će svi moći da ostave dobrovoljni prilog.

Adamović je naveo da su za pobjednike turnira obezbijeđeni pehar i simbolične medalje sa logom akcije “Nema predaje” i kartom Srbije.

On je rekao da se zainteresovane ekipe mogu prijaviti putem telefona na broj 051/211-802 ili na sajtu /bastionik.org/, na kojem je dostupno više informacija o ovom humanitarnom događaju.

Adamović je pojasnio da je riječ o projektu “Igraj za Kosmet” Humanitarne organizacije “Svi za Kosmet” iz Beograda, s tim što se u Republici Srpskoj koristi naziv “Igraj za Kosovo i Metohiju”.

“Nadam se da će turnir `Igraj za Kosovo i Metohiju` u Srpskoj postati tradicionalan”, istakao je Adamović.

(Srna)

Muzej pristupačnosti postavljen u Banjaluci

Alternativni muzej pristupačnosti  postavljen je proteklog vikenda u tržnom centu „Delta planet“ u organizaciji amputiraca UDAS Republike Srpske, s ciljem podizanja svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Kroz ovu vođenu alternativnu muzejsku postavku, sugrađani su imali priliku pogledati izložbu fotografija, ali i staviti se u ulogu osobe sa invaliditetom kroz

Položeni vijenci u spomen na jevrejske žrtve

Polaganjem vijenaca na jevrejsko spomen-obilježje na Novom groblju u Banjoj Luci, danas je obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta. Uz predstavnike Jevrejske opštine Banja Luka, vijenac je položio i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić. Jevrejska zajednica je na našim prostorima trajala vijekovima i iako nije bila brojna, ostavila je dubok pečat i na kulturu i

SP TRAŽI POLICIJSKU ISTRAGU: “Isključeni članovi koordinirali dolazak zatvorskih stražara na sjednicu GO”

Socijalistička partija najoštrije osuđuje jučerašnji nasilni pokušaj da se spriječi održavanje sjednice Glavnog odbora u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni narodni poslanici Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog grubog kršenja Statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i našem članstvu, saopšteno je danas iz SP. U saopštenju se dodaje

ZBOG TUČE U LOKALU U CENTRU: Jedno lice uhapšeno, za drugim se traga

Siniša Šakić uhapšen je, a za Jovanom Jošilom je raspisana potraga zbog sumnje da su sinoć u restoranu „Jova bar“ u centru Banjaluke pretukli mladića, saznaje Srpskainfo. Zanimljivo je da će zbog ove tuče prijavu dobiti i vlasnik pomenutog restorana, jer tuču nije prijavio policiji. Šakić i Jošilo su već godinama poznati banjalučkoj policiji po

LUKA PETROVIĆ: Stimulativne otpremnine u Elektroprivredi RS od 22.000 KM do 50.800 KM

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM. Petrović je napomenuo da poziv za stimulativne otpremnine na snagu stupa 31. januara i da