Vijesti 12.11.2018.

U SVIM GRADOVIMA U BIH Davor Dragičević pozvao građane da 21. novembra izađu na ulice

ČITANJE: 1 minuta

Davor Dragičević pozvao je danas građane da 21. novembra organizuju proteste na trgovima u svim gradovima BiH, zbog narušenih prava i ugrožene bezbjednosti.

Davor je u grupi Pravda za Davida pozvao sve koji su proteklih mjeseci davali podršku njemu i Suzani u borbi da saznaju istinu o smrti njihovog sina Davida, da izađu na trgove.

– Mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla. Dvadesettri godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantovana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život. Niko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji ćute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt – napisao je Davor.

Zatim dodaje da poziva sve da 21. novembra izađu na ulice svojih gradova, širom BiH, da zajedno traže od zemalja potpisnica ovog sporazuma da im omoguće osnovno pravo i dostojan život.

– Učinićemo to za našu djecu, ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantovao upravo ovim sporazumom – rekao je Dragičević.

On je dodao da će oni 21. novembra u 18 sati biti na trgu u Banjaluci, ali i da od ostalih očekuju da na taj dan izađu na ulice i kažu dosta je.

(Srpskainfo)