Vijesti 04.08.2021.

U TEŠKOM STANJU: Djevojčica (13) iz Berkovića helikopterom transportovana u UKC RS

ČITANJE: 1 minuta

Trinaestogodišnja djevojčica iz Berkovića u teškom zdravstvenom stanju transportovana je danas iz Trebinja helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluci, na dalju dijagnostiku i liječenje.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatalogiju trebinjske Bolnice Ljiljana Buha rekla je da je djevojčica jutros primljena na Odjeljenje u teškom kliničkom stanju.

– Riječ je o ketoacidozi – komi izazvanoj šećernom bolesti. Poslije kliničke stabilizacije, transportovana je helikopterom Helikopterskog servisa Srpske u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci na dalju dijagnostiku i liječenj – rekla je Buha.

Ona je dodala da je zbog njenog zdravstvenog stanja i zbog toga što bi dug transport dodatno ugrozio njeno zdravlje, za transport angažovan Helikopterski servis Srpske.

– Helikopterski servis nam kao i uvijek u vrlo kratkom roku izlazi u susret za potrebe medicinskog transporta pacijenata iz Trebinja. I danas su veoma brzo na naš poziv reagovali, a kada je riječ o djeci to daje još veći značaj jer je svaka minuta važna – istakla je Buha i izrazila zahvalnost Helikopterskom servisu Srpske za pomoć i saradnju.

(Srna/SB)