Vijesti 11.12.2017.

U toku dana palo desetak stabala usljed olujnog vjetra

ČITANJE: 1 minuta

Usljed olujnog vjetra koji od jutros duva na području Banje Luke, tokom dana urušilo se nekoliko stabala na području grada.

Prema najnovijem izvještaju Odjseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, u Bulevaru Živojina Mišića broj 49 srušilo se stablo bora na automobil. U Ulici Miloša Obilića 54, stablo breze se urušilo na fasadu stambene zgrade, dok je u Ulici Rajka Bosnića stablo palo na zelenu površinu.

Na Banj brdu srušilo se stablo na šetalištu, dok je u Parku Mladen Stojanović vjetar oborio stablo brekinje koje se nalazi pod zaštitom.

Kod preduzeća Vitaminka srušilo se jedno stablo topole i oštetilo nekoliko automobila.

Radovi na uklanjanju srušenih stabala su u toku i sva stabla će biti uklonjena tokom dana. Na ovim poslovima rade radnici predueća „Tamaris“.

Podsjećamo, tokom noći i rano jutros, urušena su stabla u ulicama: Karađorđevoj, Jovana Dučića, Sime i Ilije Partala i Kozarskoj.

Inače, za ponedjeljak i utorak na snazi je narandžasti meteoalarm za banjalučko područje zbog olujnog vjetra, a sve nadležne gradske službe su u pripravnosti i spremne su da intervenišu.

(banjaluka.rs.ba)