Vijesti 28.10.2020.

U TOKU IZBOR IZVOĐAČA RADOVA: Izgradnja mosta u Docu počinje za 20 dana

ČITANJE: 1 minuta

Prva faza izgradnje mosta u naselju Dolac trebalo bi da počne za 20 dana, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

On je dodao da je postupak izbora izvođača radova pri kraju, te da se kroz nekoliko dana očekuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja sprovodi postupak obavjesti o izabranom izvođaču, dok će grad će u međuvremenu pribaviti građevinsku dozvolu, kako bi izabrani izvođač bio odmah uveden u radove,

Prema njegovim riječima, projekat izgradnje budućeg mosta u Docu je veoma kompleksan i zahtijeva temeljne pripreme, pa smatra da će biti potrebno više od pet faza za izgradnju, kako je prvobitno planirano.

U okviru izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do istočnog tranzita. U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Dolac, Most