Vijesti 17.11.2016.

U toku jesenje obnavljanje zelenila

ČITANJE: 1 minuta

Povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak sadnje novih sadnica na području grada.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, tokom novembra ukupno će biti zasađeno 175 sadnica u drvoredima i blokovskom zelenilu.

U toku je sadnja uz zapadni tranzit, gdje će u Ulici Ivana Gorana Kovačića biti zasađene sadnice četinarskog drveća u cilju smanjenja aerozagađenja i buke.
Za danas je planirana popuna drvoreda u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, a sadnja će biti obavljena i u sljedećim ulicama: Mladena Stojanovića, Aleji Svetog Save, Jovana Dučića, Stevana Mokranjca, Milana Tepića, Bana Lazarevića, Gundulićevoj, Vase Pelagića, Zdrave Korde, Đede Kecmanovića, Gavre Vučkovića, Vladike Platona, te Vojvode Putnika.

sadnja2

– Ove jeseni sadi se oko 80 drvorednih i kalemljenih sadnica, sa određenim karakteristikama. U sadnu jamu prilikom sadnje se postavlja perforirana PVC cijev za zalijevanje, a stabla se ankerišu sa tri obrađena drvena koca. Pored uvođenja sistema za zalijevanje sadnice, takođe treba da su određenih karakteristika (školovane, određenog obima debla, visine itd.) – objasnili su u nadležnom Odjeljenju.

Kako su istakli, nastaviće se i zamjenska sadnja u blokovskom zelenilu, između ostalog, u ulicama: Vojvode Stepe Stepanovića, Majke Jugovića, Franca Šuberta, Bulevaru srpske vojske, Ivana Kukukljevića, Skendera Kulenovića, Ognjena Price, Kozarskoj, i dr.

sadnja3

Takođe, prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja – tokom novembra izvodiće se i radovi na orezivanju drveća, vađenju panjeva, popuni praznih mjesta u cvjetnjacima, uzimljavanju ružičnjaka, itd.