Vijesti 04.01.2023.

U toku potraga za pet državljana Turske, postoje indicije da su se utopili u Savi

ČITANJE: 1 minuta

Mješoviti tim Federalne uprave civilne zaštite uključio se u potragu za nestalim turskim državljanima za koje postoji indicija da su se 21. decembra utopili u rijeci Savi kod mjesta Svilaj, nakon što se prevrnuo čamac na kome su se nalazili.

Tim Civilne zaštite sastavljen je od specijalizovanih jedinica za spasavanje na vodi i pod vodom sa potrebnom opremom, čamcima i bespilotnim letjelicama, saopšteno je iz Uprave.

Poslije izviđanja terena i prikupljenih informacija, te snimanja iz vazduha bespilotnom letjelicom šireg područja od mjesta nestanka, započelo se sa vizuelnim pregledom iz čamaca i pretragom na širem toku rijeke Save do Brusnice Male u dužini od 18 kilometara.

Pregledana je i desna obala Save uzvodno od mjesta Skela, 14 kilometara u pravcu prema Brodu, tačnije do mjesta Brusnica Mala i nizvodno desnom stranom obale od mjesta Skela do Novog Grada u dužini od 10 kilometara.

U potragu za turskim državljanima ranije se uključio i tim za spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite, kao i spasilački timovi iz Hrvatske i Turske.

Potragu dodatno otežava postojanje minskih polja cijelom dužinom uz obalu Save na području na kome se odvija potraga /teritorija BiH/, velika količina smeća i drveća koje plove rijekom, ali i visok vodostaj i smanjena vidljivost usljed zamućenosti Save.

(Srna/SB)

Oznake: utapanje