Politika 11.03.2021.

U TOKU PREGOVORI SA SDA: Radojičić kandidat SNSD-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH?

ČITANJE: 2 minute

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kandidat je SNSD za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Sadašnji ministar je Miloš Lučić iz DNS, a budući da je ta stranka napustila vlast na nivou Srpske i BiH, traži se način da njihovog ministra zamijeni neko iz SNSD, kao najače stranke, piše “Srpskainfo”.

Sagovornik Srpskainfo iz SNSD kaže da je tačno da je Radojičić kandidat i da je on tu ponudu prihvatio. Međutim, zasad nisu sigurni da bi to imenovanje bilo uspješno zbog poznatih i očekivanih opstrukcija partnera iz Federacije BiH.

“Za smjenu ministra iz DNS postoji većina i to nije problem. Ali, problem bi mogao da nastane tokom imenovanja Radojičića, jer postoje signali da SDA ne bi glasala za njegov izbor. U tom slučaju, njihov cilj je da zamjenik ministra Dževad Mahmutović vodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. U toku su pregovori na stranačkom nivou, naš cilj ni u kom slučaju nije da oslabimo kapacitet Srpske u Savjetu ministara BiH. Radojičić je odličan kandidat”, ističe sagovornik portala.

Kako “Srpskainfo” nezvanično saznaje, Radojičiću je ranije nuđeno da bude ministar saobraćaja i veza u Vladi Srpske, ali je to odbio, pa je za ministra imenovan Nedeljko Ćorić.

Inače, rekonstrukcija i smjena Savjeta ministara BiH, redovne su teme u Predstavničkom domu BiH, na inicijativu opozicionih partija.

Igor Radojičić prokomentarisao špekulacije da postaje ministaro.

Trenutno sam nezaposlen i radim na tome da svoj status riješim mimo politike, kaže za “Glas Srpske” bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić komentarišući navode da će preuzeti Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Dodaje da je to samo jedno u nizu nagađanja po pitanju njegovog političkog angažmana.

“Za ova dva mjeseca, prema kuloarskim pričama, već sam bio predsjednik Vlade Republike Srpske, direktor ‘Elektroprivrede’, ambasador u Francuskoj, predsjednik Regulatorne komisije. Možda sam nešto još propustio”, istakao je Radojičić.

(N.S)