Vijesti 07.12.2016.

U toku projekat za učenike “Ovo je moj grad”

ČITANJE: 1 minuta

Organizacija za mlade UG „Zdravo da ste”, uz podršku Grada Banjaluka, realizuje projekat “Ovo je moj grad”.

Cilj projekta, kako je saopštio organizator, je upoznati mlade iz ruralnih područja sa načinima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, pružiti im priliku za bolju socijalizaciju i integraciju u društvenom životu Banjaluke, te dati informacije kako da se aktivno uključe u društveni život zajednice kao volonteri i/ili aktivisti. Projektom će biti obuhvaćeni mladi koji pohađaju deveti razred u pet osnovnih škola u ruralnom području grada Banja Luka („Miroslav Antić“ Bistrica, „Milutin Bojić“ Potkozarje, „Petar Kočić“ Kola, „Desanka Maksimović“ Dragočaj i „Vojislav Ilić“ Krupa na Vrbasu).

Tako će za učenike iz pomenutih škola, tokom ove sedmice, biti organizovane jednodnevne posjete kulturnim institucijama, omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade.

Učenici direktno uključeni u aktivnosti projekta održaće prezentaciju za savjet učenika, savjet roditelja kao i za sve učenike u svojim školama gdje će predstaviti sadržaje kulturnih ustanova, omladinskih i organizacija za mlade koje su posjetili. Osim školskih posjeta gradu, planirane su i jednodnevne kreativne i rekreativne radionice u školama (12-16. decembar), a koje su dio programa „Zdravo da ste“ – omladinskog centra.