Vijesti 17.05.2024.

U TOKU RADOVI NA GP ZUPCI: Evo kako će se odvijati saobraćaj ka Herceg Novom tokom ljeta

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na rekonstrukciji graničnog prelaza Zupci počeli su ovih dana i biće završeni do 25. septembra, kada se očekuje otvaranje ovog zajedničkog graničnog prelaza između BiH i Crne Gore.

Kako je upravo ovaj prelaz jedan od najfrekventnijih tokom ljetne sezone na putu iz BiH ka Herceg Novom, mnogi su se pitali kako će se radovi odraziti na funkcionisanje graničnog prelaza.

Iz Auto-moto saveze Republike Srpske za portal Banjaluka.net rekli su da prelaz neće biti zatvoren tokom izvođenja radova.

“Saobraćaj na graničnom prelazu Zupci odvijaće se nesmetano i bez izmjena sa obje strane, i iz pravca BiH, i iz pravca Crne Gore”, kazali su iz AMS RS za portal Banjaluka.net.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kažu da su s ciljem pripreme za ljetnju turističku sezonu utvrđene su mjere za usklađivanje prometa putnika i robe i koordinaciju aktivnosti graničnih službi obje zemlje – graničnih policija, carina, graničnih veterinarskih i fitosanitarnih inspekcija.

“Sa željom za pojednostavljenje prelaska granice, posebno, na najfrekventnijim graničnim prelazima, vodeći računa da prioritet bude bezbjednost dvije zemlje i građana. U tom smislu, regionalni šefovi graničnih službi će svakodnevno razmjenjivati informacije, identifikovati probleme na graničnim prelazima i obezbijediti funkcionalnost i brže sprovođenje graničnih procedura, naglašava se u saopštenju”, kažu iz MUP-a Crne Gore.

istakli su da nakon otvaranja prvog zajedničkog graničnog prelaza između Crne Gore i BiH Vraćenovići-Deleuša, na teritoriji Crne Gore 2020. godine, intenzivirane su aktivnosti za otvaranje preostala tri zajednička granična prelaza, saglasno zaključenim sporazumima, dodaje se u saopštenju.

(A. Stojanović)