U toku realizacija projekata za osposobljavanje radne snage prema potrebama tržišta

cidea

Gradska razvojna agencija Banja Luka je tokom 2017. godine pripremila i kandidovala šest projekata za osposobljavanja radne snage prema potrebama tržišta rada, kao podršku rješavanju problema nedostatka radnika u sektorima obrada metala, drveta, kože i tekstila, te prerade mlijeka.

Trenutno se realizuju četiri projekta u ukupnoj vrijednosti od 381.562 KM, što znači da su obezbijeđena finansijska sredstva za osposobljavanje najmanje 152 kandidata, te nabavku neophodnog materijala, alata i opreme za provođenje programa osposobljavanja u pomenutim sektorima.

Osim četiri odobrena projekta, u postupku odobravanja za finansiranje se nalaze još dva projekta u vrijednosti od 122.098 KM.

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.