Vijesti 26.03.2016.

U toku sanacija oštećenja na saobraćajnicama i trotoarima

ČITANJE: 1 minuta
radovii
U okviru redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, u toku je sanacija kolovoza i pješačkih površina na prostoru užeg centra grada.

-Do 21. aprila, predviđeno je da se saniraju oštećenja na kolovozu asfalt-betonom i bitošljunkom, kao i slabonosive kolovozne konstrukcije, prefabrikovani betonski elementi i granitne ploče – kazali su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kako su precizirali, sanacija će biti obavljena u ulicama: Kninskoj, Bulevar cara Dušana, Kralja Petra I Karađorđevića, Gorana Radulovića Bimbe, 22. aprila, Teodora Kolokotronisa, Prvog krajiškog korpusa, Kralja Petra II, Petra Kočića, Milana Rdamana, Pave Radana, Ranka Šipke, Vuka Karadžića, Vladike Platona, Trive Amelice, Ivana Gorana Kovačića, Vidovdanskoj (parking), Braće Mažar i majke Marije, Cara Lazara, Braće Jugovića, Kragujevačkih i kraljevačkih žrtava, Put banjalučkog odreda, Sime Pandurevića, Franca Šuberta, Ljubice Gerovac, te na mostu „Venecija“.

Sanacija pješačkih površina obuhvatiće Trg Krajine, platoe ispred zgrade Gradske uprave, Narodnog pozorišta Republike Srpske, i dr. Radove  izvodi preduzeće „Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši.  Uporedo sa ovim, odvijaju se i radovi redovnog održavanja asfaltnih puteva na seoskom području, i to na lokalnom putu Potkozarje-Verići. Ovaj posao povjeren je preduzeću “Kozaraputevi”.