Vijesti 16.01.2018.

U trci za direktora RUGIP-a tri kandidata

ČITANJE: 1 minuta

Na konkurs za izbor direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) RS, koji je zatvoren u petak, stigle su tri prijave.

Direktor Agencije za državnu upravu RS Aleksandar Radeta kazao je da se na konkurs prijavio po jedan kandidat iz Banjaluke, Trebinja i Srebrenice.

– Riječ je o jednoj ženi i dva muškarca. Ne mogu da navodim imena jer ne znam da li svi ispunjavaju uslove. Uputili smo dopis Vladi RS da imenuje tri člana komisije koja će sprovoditi proceduru izbora direktora RUGIP-a, a mi ćemo preostala dva. Članovi komisije provjeriće da li su sve prijave validne i obaviti intervjue sa onima koji ispunjavaju uslove konkursa – kazao je Radeta.

Komisija će sačiniti bodovnu listu kandidata, a Agencija za državnu upravu RS proslijediće je Vladi koja ima rok od mjesec da imenuje prvog kandidata sa liste za direktora RUGIP-a. Kako saznajemo, prijavu na konkurs dostavila je i sadašnji vršilac dužnosti direktora RUGIP-a Bosiljka Predragović. Ona je na tu poziciju imenovana nakon što je bivši direktor RUGIP-a Miloš Komljenović razriješen sa ove funkcije. Njegova smjena uslijedila je nakon što je, poslije brojnih hapšenja u ovoj instituciji, kompletno rukovodstvo stavilo mandate na raspolaganje Vladi RS.

(Glas Srpske)