Vijesti 25.12.2015.

U Ulici Veljka Mlađenovića obustava saobraćaja do 26. februara

ČITANJE: 2 minute
ulica v mladjenovica
Obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića je produžena do 26. februara zbog izgradnje i modernizacije saobraćajnice, navedeno je iz Odsjeka za saobraćaj.

Saobraćaj je na dijelu navedene ulice, od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma, obustavljen još od 22. oktobra, kada su počeli radovi, te je tada naveden period do 25. decembra, koji je sada produžen.

Rok za izgradnju je 120 dana, a radove izvodi preduzeće “Kozaraputevi”.

Mještani Česme nezadovoljni su dočekali informaciju da je obustava saobraćaja produžena jer moraju da kruže do grada, a skeptični su i što se tiče roka same izgradnje ulice.

Dragoljub Dobrinja, mještanin Česme, kaže da mnogi već ne poštuju obustavu saobraćaja jer nemaju vremena niti toliko goriva da svakodnevno kruže do grada.

– Ljudi su na početku poštovali obustavu, ali su vremenom počeli prolaziti autima preko ulice koja je u izgradnji. Prvo je rečno da će obustava biti do 25. decembra, a sad su to podužili na februar. Izgradnju ulice možemo očekivati nekada u maju, bez obzira šta nadležni tvrde- istakao je Dobrinja.

Kaže da je mještanima najgore kada je kiša, stvori se blato, pa on mora nositi opanke dok prođe taj dio puta kako bi stigao pješke do Borika i grada.

“Automobilima ne možemo ni preko ‘Vitaminkinog’ mosta jer ga je poplava odnijela”, podsjeća Milan R., mještanin Česme.

Iz “Kozaraputeva” rekli su da su njihove ekipe na terenu, te da rade predviđenom dinamikom, te mole vozače i stanovništvo za strpljenje i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja.

Širina izgrađenog kolovoza u Ulici Veljka Mlađenovića biće 5,5 metara, a trotoara od 1,5 do dva metra. Takođe, biće izgrađena javna rasvjeta i oborinska kanalizacija.

(Nezavisne novine)