Vijesti 02.12.2015.

U Upravi za indirektno oporezivanje 63 radnika primljena bez konkursa

ČITANJE: 1 minuta
uprava za indirektno
U periodu od 1. novembra 2014. godine pa do 18. novembra 2015. godine u Upravi za indirektno oporezivanje BiH bez raspisivanja konkursa zaposlene su 63 osobe, piše Klix.

Radnici su najviše zapošljavani u Regionalnoj kancelariji Uprave za indirektno oporezivanje u Tuzli i to njih ukupno 23.

Od toga su 22 osobe zaposlene na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme, dok je jedna osoba zaposlena po rješenju Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Odmah nakon Tuzle slijedi Regionalna kancelarija u Banjaluci gdje je u periodu od godinu dana bez raspisivanja konkursa zaposleno 13 osoba na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme.

Ukupno 11 osoba zaposleno je u Regionalnoj kancelariji u Mostaru, od čega 10 na osnovu ugovora o radu na određene vrijeme, a jedan državni službenik je vraćen nakon isteka neplaćenog odsustva.

U Centralnom uredu Uprave za indirektno oporezivanje za dvanaest mjeseci bez raspisivanja konkursa zaposleno je devet osoba, i to sedam na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme i dvije osobe po rješenju Agencije za državnu službu BiH o eksternom premještaju državnog službenika iz druge institucije.

Najmanji broj osoba bez konkursne procedure zaposlio je Regionalni ured u Sarajevu. U ovoj kancelariji zaposleno je ukupno sedam osoba i to jedna osoba na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme na osnovu saglasnosti Agencije za državnu službu BiH i šest osoba na osnovu ugovora o radu na određeno vrijeme.

(Klix)