Politika 08.12.2021.

U vremenu pandemije i neizvjesnosti niko nema pravo da neodgovornošću otežava život običnih ljudi

ČITANJE: 1 minuta

PIŠE: Milko Grmuša

Izuzetno mi je drago što je većina kolega odbornika u Skupštini Grada Banja Luka danas prihvatila ideju koju promovišem već godinu dana, a čiji smisao jeste da Skupština grada funkcioniše, da u njoj nema blokada zbog jeftinih političkih prepucavanja, da se u njoj argumentima “tučemo”, ali da dignitet Banje Luke i njenog naroda nemamo pravo da dovodimo u pitanje.

Danas smo usvojili rebalans budžeta i stvorili prve pretpostavke za normalnije funkcionisanje grada u narednom periodu. Nadam se da ćemo do kraja godine usvojiti i budžet za 2022. godinu i tako spriječiti loše stvari koje su nam se dešavale ove godine.

Ponavljam: u vremenima pandemije, ozbiljne inflacije i neizvjesne budućnosti, nemamo pravo da svojom neodgovornošću dodatno otežavamo život običnih ljudi.

Moj cilj ostaje da proširujemo u Skupštini grada konsenzus oko poštovanja zakona i gledanja u budućnost, kao što ostaje i stav da je saradnja blagotvorna i ljekovita, ali samo pod uslovom da se ne svodi na trange frange trule kombinacije. U njima neću učestvovati.

Oznake: Milko Grmuša