Biznis 21.06.2016.

U završnoj fazi izrada plana restrukturisanja “Kosmosa”

ČITANJE: 1 minuta

Da bi započeo postupak restrukturisanja “Kosmosa” iz Banjaluke potrebno je da Uprava ovog preduzeća prethodno izradi plan finansijskog i operativnog restrukturisanja, a njegova izrada je u završnoj fazi, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

– Prema dobijenoj informaciji Uprave privrednog društva, izrada Plana finansijskog i operativnog restrukturisanja u završnoj je fazi, nakon čega će biti upućen na usvajanje Nadzornom odboru, odnosno Vladi Republike Srpske u funkciji Skupštine akcionara, a radi upućivanja u dalju proceduru u skladu sa Zakonom o stečaju – ističe se u saopštenju.

Uprava “Kosmosa” predložila je, a Nadzorni odbor podržao da s ciljem prevazilaženja problema i saniranja stanja u tom privrednom društvu budu sprovedene sve neophodne aktivnosti za pokretanje postupka restrukturisanja u skladu sa odredbama Zakona o stečaju, saopšteno je iz Ministarstva.

– Vlada Republike Srpske je u funkciji Skupštine akcionara privrednog društva `Kosmos`, na sjednici 20. maja, dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora o sprovođenju postupka restrukturisanja u Društvu – navodi se saopštenju.

Odbor Sindikalne organizacije preduzeća “Kosmos” zatražio je juče od Vlade Republike Srpske da do 1. jula donese odluku o finansijskom restrukturisanju ovog preduzeća, koje je u vlasništvu Vlade Srpske.

(blic.rs)