Sport 06.03.2017.

U ŽKK Mladi Krajišnik nezadovoljni prijedlogom budžeta grada

ČITANJE: 2 minute

Mnogi od 256 sportskih organizacija nezadovoljni su prijedlogom raspodjele novca iz budžeta za 2017. godinu, koji bi danas trebalo da bude usvojen na sjednici Skupštine grada.

Među njima je i ŽKK Mladi Krajišnik, koji će po svemu sudeći dobiti za četvrtinu manje novca nego prošle godine. Na račun “malenih” tokom 2016. godine uplaćeno je 36.500 maraka, ove je trebalo da dobiju 30.000, ali je poslije posljednjih korekcija taj iznos smanjen na 27.500 maraka.

– To je u najmanju ruku skandalozna odluka, jer je sramota da imamo isti novac kao Orlovi, ako smo u prvoj kategoriji, a oni u drugoj. Postavlja se pitanje zašto onda postoje kategorije, jer je potpuno nelogično da neko iz druge dobije više novca nego bilo ko iz prve, a takvih slučajeva ima u prijedlogu. Kao klub koji u vitrinama ima bezbroj trofeja tokom 53 godine postojanja i koji je odškolovao 16 reprezentativki, ne možemo da budemo svrstavani u isti koš sa onima koji su nastali prije nekoliko godina – rekao je generalni menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković.

Rukovodstvo “malenih” nedavno je dobilo obećanje gradonačelnika Igora Radojičića da će imati tretman kakav zaslužuje.

– To se nije desilo, ne njegovom krivicom, nego krivicom onoga ko odlučuje o ovom prijedlogu. Ne namjeravam tako lako preći preko ovoga, a onaj ko je ovo “skuvao” neka se dobro zamisli – rekao je Čovičković.

On je napomenuo da ima mnogo nelogičnosti i prilikom podjele novca karate, atletskim, šahovskim i odbojkaškim klubovima.

– U pravilniku jasno piše da klubovi koji ne rade kontinuirano duže od deset godina ne mogu biti u prvoj kategoriji, ali je to prekršeno. Zanemaruju se i ponižavaju neki kolektivi koji su godinama bili perjanice banjalučkog sporta, a na uštrb njih neki drugi nagrađuju – rekao je Čovičković.

Više daju nego što dobiju

Glas protiv raspodjele budžeta digao je i predsjednik Vaterpolo kluba Banjaluka Slobodan Grahovac.

– Mi smo jedini koji više daju novca gradu nego što dobiju. Godišnje plaćamo 20.000 maraka za korišćenje bazena, a za ovu godinu trebalo bi da dobijemo 12.500 maraka. U nepovoljnom smo položaju, mislim da bismo mogli da dobijemo bar besplatno korišćenje bazena – rekao je Grahovac.

Prije nekoliko dana žalili su se i iz Atletskog kluba Borac, koji bi umjesto 35 trebalo da dobije 25 hiljada maraka.

(Glas)