Vijesti 23.11.2020.

U ZNAK ZAHVALNOSTI: Umičević najavio donaciju Klinci za infektivne bolesti UKC RS

ČITANJE: 2 minute

Tehnički direktor Fabrike obuće “Bema” Banjaluka Marinko Umičević najavio je da će medicinskom osoblju Кlinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UКC/ Republike Srpske u Banjaluci uskoro obezbijediti tople pelerine u znak zahvalnosti i kao vid priznanja za sve što čine tokom pandemije virusa korona.

“Vjerujem da će im značiti, da im bude toplo tokom zime na radnom mjestu na kojem provode više vremena nego ikad”, rekao je Umičević Srni.

On je naglasio da se danas širom svijeta obilježava Međunarodni humanitarni dan, kao podsjetnik da se svaki dan mora činiti dobro.

“Prije nekoliko dana sam napustio UКC i otišao na kućno liječenje, uz pristanak da dolazim u bolnicu na terapije, a sve sa namjerom da bih sobu u kojoj sam ležao ustupio nekom drugom”, istakao je Umičević.

Prema njegovim riječima, medicinsko osoblje Кlinike za infektivne bolesti je apsolutno pripremljeno, predano i spremno odgovara izazovima u vezi sa pandemijom virusa korona.

On je pohvalio rad načelnika ove klinike Antonije Verhaz, doktoricu Snežanu Ritan i cijeli tim, te istakao i predan rad mladog osoblja, djevojaka i mladića između 20 i 30 godina starosti, koji su, smatra on, obučeni i posvećeni ovom poslu.

Umičević kaže i da je ova klinika veoma dobro opremljena, te da ima dovoljno lijekova i medicinskih sredstava.

On je veliko priznanje uputio i direktoru UКC-a Vladi Đajiću, koji, kako je naglasio, uspješno rukovodi ovom zdravstvenom ustanovom u vrijeme velikih izazova.

“Lično sam se uvjerio da je na liječenju u UКC-u bio veliki broj političara iz vlasti i opozicije. Žao mi je što je većina pripadnika opozicije izlazila iz ove zdravstvene ustanove, a da nije pohvalila rad i veliki trud medicinskog osoblja”, naveo je Umičević.

(Srna)