Region 05.01.2023.

Ubica bebe iz Zagreba državljanin BiH

ČITANJE: 1 minuta

Sinoć je u Zagrebu, na Kozari putu, došlo do krvoprolića u kojem je 43-godišnji Goran Knežević sjekirom napao bivšu ženu i jednoipolgodišnje dijete. Od posljedica napada curica je preminula u jednoj zagrebačkoj bolnici, dok njena majka ima teške tjelesne povrede.

Knežević se nakon napada pobjegao pa je nedugo zatim stradao u saobraćajnoj nesreći na zagrebačkoj obilaznici. Na njega je naletio automobil i usmrtio ga na mjestu. Index saznaje da je Goran Knežević odranije poznat policiji zbog svog problematičnog ponašanja i pljački, zbog kojih je i bio u zatvoru.

Naime, 2009. godine u peteročlanoj grupi bio je osumnjičen za pljačku dvije pošte i pet automat-klubova, u kojima su zajedno uzeli milion kuna. Pljačke su izvršavali maskirani, a zaposlenicima bi prijetili riječima, a u nekim pljačkama koristili su i pištolje. Novac i oružje koje su koristili nikad nisu pronađeni.

Knežević je državljanin BiH, čija je porodica došla u Hrvatsku Dubicu iz Žepča, gdje su dugo živjeli. Otac mu je bio predsjednik opštinske podružnice HSP-a.