Vijesti 08.04.2016.

Ubistvo Jelene Marjanović: Policija traga za Nebojšom Rojkom

ČITANJE: 3 minute
nebojsa rojko
Srpska policija privela je Igora Rojka na ispitivanje u vezi s ubistvom pjevačice Jelene Marjanović. Prilikom privođenja, njegov mlađi brat Nebojša je pobjegao.

Policija Republike Srbije intenzivno traga za Rojkom kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubistvu nedavno stradale pjevačice, piše srbijanski Kurir.

Iz  policije uputili su molbu da, svi koji ga vide, slučaj prijave policiji.

Policijske snage juče su ušle u dvorište porodice Rojko u naselju Crvenka, koje se nalazi samo nekoliko stotina metara od mjesta ubistva pjevačice Jelene Marjanović-Krsmanović. Tada je na saslušanje priveden Igor, dok se za njegovim mlađim bratom Nebojšom Rojkom zvanim Vihor još uvijek traga.

“Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora poći s njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu… Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno s još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gdje je”, izjavio je za Večernje novosti Franc Rojko iz Crvenke, u čiju je kuću juče, sat i po prije nego što je Jelena Marjanović sahranjena na groblju Zbeg, došla policija i, nakon pretresa, iz nje privela njegovog starijeg sina Igora Rojka na ispitivanje kako bi ga ispitali u vezi s ubistvom pjevačice. On je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i za sada nije osumnjičen.

Kako nezvanično saznaje Kurir, istražni organi u kući Rojkovih tražili su oružje kojim je počinjen zločin, ali i još neke tragove.

Naime, braća Rojko od ranije su poznati policiji zbog raznih krivičnih djela, prije svega krađa i razbojništava, zbog čega su ranije bili i u zatvoru.

Njihov otac Franc Rojko kaže da ga nije iznenadio dolazak policije.

“Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo s majkom, a od mene traže pare”, kaže Franc.

Nesretni otac kaže da sinove nije vaspitao da budu problematični, ali…

“Cijelog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigdje ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom”, priča otac.

No, otac naglašava da sumnja da je bilo koji od njegovih sinova ubio pjevačicu ili bio saučesnik u monstruoznom događaju.

“Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i  komšiluk. Ipak, ne vjerujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio!”

Policija i nadležni istražni organi i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva pjevačice Jelene Marjanović, čije je beživotno tijelo pronađeno za vikend u Borči, nepunih 200 metara od kuće porodice Rojko.

Na mjestu gdje je pronađeno tijelo nastradale, policijski inspektori i forenzičari pregledali su iznova mjesto ubistva i tragali za mogućim novim dokazima.

(ATV)