Vijesti 02.11.2017.

Ubistvo Nevenke Ignjatić: Unuk negirao krivicu

ČITANJE: 2 minute

Radan Guduraš (43) i Vladimir Ignjatić (18) iz Laktaša negirali su krivicu u Osnovnom sudu u Banjaluci po optužnici koja ih tereti da su “folskvagen kedijem” usmrtili Vladimirovu baku Nevenku Ignjatić (82), što su pokušali da prikriju tvrdeći da je stradala u padu s merdevina.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci Guduraša i Ignjatića tereti da su iz nehata počinili krivično djelo izazivanja opšte opasnosti sa smrtnim ishodom, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. U optužnici se navodi da se sve odigralo 26. maja ispred kuće Vladimirovog oca Zorana u Papažanima kod Laktaša. Porodica i komšije okupile su se kako bi obrali trešnje i tokom rada napravili su pauzu i u dvorištu su seli u blizini parkiranog “kedija” da popiju kafu.

– Vladimir je pitao Guduraša da sedne u njegov “kedi” i sluša muziku, a ovaj mu je rekao da će ga učiti da vozi. Guduraš je upalio vozilo i prešao na mjesto suvozača, dok je Vladimir sjeo za volan. Pritisnuo je kvačilo i Guduraš je greškom umjesto u rikverc, vozilo ubacio u prvu brzinu – navodi se u optužnici.

Kada je Vladimir pustio kvačilo vozilo je naglo krenulo napred. Vladimirova majka skočila je u stranu i uspjela je da izbjegne udar, ali ne i njegova baka Nevenka, koja je sjedela na klupi. Vozilo je udarilo u staricu, a potom je prešlo preko nje pri čemu je zadobila masovne prelome kostiju grudnog koša i nagnječenje pluća usljed čega je preminula na putu za Hitnu pomoć.

– U dogovoru sa Vladimirovim ocjem Zoranom, Guduraš je pokušao da prikrije slučaj pa je policiji i ljekarima Doma zdravlja izjavio da je baka pala sa merdevina kada se penjala na tavan – navodi se u optužnici.

Da bi Vladimira spasli od krivičnog gonjenja i kako bi obmanuli istražioce porodica i komšije su ispred šupe u dvorištu Ignjatića podmetnuli merdevine i druge tragove, kako bi priča o padu djelovala što uvjerljivije.

Tijelo ekshumirano

Koliko su svi prisutni bili uporni u zataškavanju tragedije svjedoči i činjenica da je Nevenka Ignjatić, uz odobrenje porodice, brže bolje sahranjena na lokalnom groblju u Papažanima. Njeno tijelo je zbog toga ekshumirano kako bi se izvršila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti.

(Novosti)