Vijesti 16.12.2022.

Učenici banjalučke Medrese dobijaju dom

ČITANJE: 2 minute

Ugovor o kupovini objekta za smještaja učenika Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” potpisali su danas u Banjaluci direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH Zejnil Rebihić, u ime kupca i prodavac Fikret Koljić.

Kako je naglasio muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, ovaj objekat je nova vrijednost koju Islamska zajednica ostvaruje u Banjaluci.

“Drago mi je da smo uspjeli privesti kraju svu potrebnu dokumentaciju za kupovinu objekta i tako omogućiti nesmetan upis četvrte generacije učenika u ovu medresu. I ovim činom reisul-ulema je potvrdio brigu, pokazao pažnju i pružio podršku, te se njegova odgovornost naspram vjerskog života u Banjaluci potvrđuje svakim danom kroz različite segmente”, kazao je muftija Abdibegović, objavila je MINA.

Direktor Medrese Muris-ef. Spahić radostan je zbog potpisivanja ugovora.

“Kolektivu Medrese, profesorima i profesoricama koji rade na odgoju učenika olakšat će rad, a učenicima pružiti kvalitetne uslove za njihov smještaj i boravak u Banjaluci”, izjavio je Spahić.

“Rijaset Islamske zajednice na čelu s reisul-ulemom pomaže i podržava rad Medrese od samog osnivanja. Danas smo potpisali ugovor za kupovinu objekta za smještaj naših učenika i ovim ugovorom smo završili jedan važan proces. Nakon što smo obezbijedili adekvatne uslove za izvođenje nastave, restoranske prostore, danas smo kupili zgradu kojom smo osigurali odlične uslove za naše učenike”, izjavio je Rebihić.

Fikret i Maida Koljić kažu da, iako im je bilo teško prodati porodičnu kuću, uradili su to znajući da će u njoj, u duhu vjere, biti odgajani mladi naraštaji.

“Ovu kuću smo gradili za sebe i dosad smo imali dosta mušterija. Međutim, odlučili smo se prodati je Islamskoj zajednici”, naveli su oni.

E.M.

Oznake: medresa