Vijesti 19.05.2016.

Učenici Ekonomske škole proslavili kraj školovanja: Poslije mature na novom početku

ČITANJE: 2 minute

Ovako su, vidno uzbuđeni i dobro raspoloženi, pričali maturanti Ekonomske škole. U raskošnim haljinama i elegantnim odijelima 228 svršenih srednjoškolaca prošetalo je centrom grada, koji je bio pretijesan da, pored slavljenika, primi brojnu rodbinu i prijatelje. Nekoliko stotina metara duga kolona protegla se do hotela “Bosna”, gdje organizovana proslava. Sve su pratili trubači, pjesma, sijevanje bliceva i nasmijana lica.

Poslovno-pravni tehničar Dajana Pucarević blistala je od sreće.

– Matura je kruna našeg školovanja. U srednjoj školi upoznala sam mnogo divnih ljudi, s kojima sam provela nezaboravno vrijeme. Nadam se da ovo nije kraj našeg druženja. Slijedi novi početak za sve nas, a ja planiram da nastavim školovanje na Ekonomskom fakultetu – kazala je Pucarevićeva.

Njen kolega Nikola Pavičić kaže da je bilo treme kako se bližio dan mature, ali da je sve nestalo sa prvim blicevima i zvucima truba.

– Podjednako sam tužan i srećan. Tužan sam jer neke od drugova možda dugo neću vidjeti, ali mi je drago što je jedan važan period u životu iza mene. Slijedi nastavak školovanja – rekao je Pavičić.

Profesor informatike Ljiljana Zrnić blistala je od sreće i zadovoljstva na ispraćaju još jedne od mnogobrojnih generacija.

– Ovo je jedna sjajna generacija, kojoj sam, na moju veliku sreću, imala zadovoljstvo da predajem tri godine. Njima sam svima poželjela prije svega da budu srećni i uživaju u životu, ali i da dostignu svoj maksimum i da budu najbolji u onom što budu radili – rekla je Zrnićeva.

Nagrade

Direktor škole Nada Vulić kaže da je proslava mature bila savršena.

– Maturanti su se zabavljali uz igru i pjesmu, a mi smo u oficijalnom dijelu nagradili najbolje učenike – rekla je Vulićeva.

(Glas)