Vijesti 15.11.2016.

Učenici Medicinske škole se smrzavaju

ČITANJE: 1 minuta

Zima je uveliko počela, a u banjalučkoj Medicinskoj školi grijanja nema. Dotrajalu zajedničku kotlovnicu škole i preduzeća “Kosmos” niko da zamijeni, pa je cijev pukla.

U školi imaju razumijevanja. Da se djeca ne bi predugo smrzavala, časovi su skraćeni. Učenici nisu optimistični.

“Grijanja nema.Grijanja je bilo totalno slabo zadnjih dana, a sad ga uopšte nema, ne rade radijatori uopšte. Imamo neku improvizaciju malih radijatora kod dežurnog učenika, ali u učionicama ne”, objašnjava Jovica Lekić, učenik Medicinske škole.

“Hladno je, još naša učionica ima vanjski zid i nastava je skraćena”, kaže učenik Kristijan Marčetić.

Da bi spriječili rasipanje toplotne energije, “Kosmos” je preduzeo mjere. Zavrnuli su cijevi. Škola je zatražila pomoć Toplane, uz podsjećanje da svake godine imaju isti problem.

“U narednom periodu ćemo rješavati na neki bolji i kvalitetniji način ovaj problem sa grijanjem Medicinske škole da ne ide preko kotlovnice ‘Kosmosa’, nego da se spoji direktno sa gradskom Toplanom”, rekao je Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole.

U Toplani kažu da neće gubiti vrijeme, iako održavanje instalacija nije njihov problem.

“Iako je obaveza Kosmosa da održava te instalacije, Toplana je otkrila kvar i izvršiće popravku u toku dana, nakon završetka nastave u Medicinskoj školi koja se grije preko podstanice Kosmos i njihovog cjevovoda”, saopštavaju iz Toplane.

Za ostale probleme moraće da se obrate nekom drugom, kažu u Toplani. Učenici se nadaju da će sve biti gotovo prije nego što zaveje snijeg.

(ATV)