Vijesti 19.02.2016.

Učenici OŠ “Sveti Sava” u posjeti Gradskoj upravi

ČITANJE: 1 minuta
gradonacelnik i ucenici
Učenici trećeg razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz naselja Lauš posjetili su danas gdje su se upoznali sa načinom rada ove institucije.

Domaćin učenicima bio je gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je rekao da mu je ovaj susret pričinio pravo zadovoljstvo.

-Naša radost i naša mladost danas nas je posjetila i bez obzira na brojne obaveze prihvatio sam da primim ove učenike i razgovaram s njima. Imali su i pitanja za mene, a neka od njih su kako je biti gradonačelnik, koje osobine mora da ima, te kada ćemo im uraditi parkić na Laušu – kazao je gradonačelnik novinarima.

Učenica trećeg razreda, Ana Ivanović kazala je da joj je danas bilo zanimljivo posjetiti Gradsku upravu.

-Gradonačelnik nam je rekao da jedan gradonačelnik mora da bude dobar i spreman na sve situacije – kazala je Ana.

Njen drugar Nikola Milosavić kaže da mu se mnogo svidio obilazak prostorija kako Gradske uprave, tako i Palate Republike Srpske.  Sa njim se usaglasila i Jovana Gatarić.

Poslije razgovora sa gradonačelnikom Gavranovićem, sekretarom Skupštine Grada, Maricom Slavnić i šefom Kabineta gradonačelnika, Ljiljom Dabić – osnovci su obišli Prijemnu kancelariju gdje ih je šef Odsjeka za poslove Primjene kancelarije Biljana Birač upozanala sa načinom rada u ovoj kancelariji kroz koju dnevno prođe u prosjeku od hiljadu do hiljadu i po građana.

Učenici su danas, osim zgrade Gradske uprave, obišli Palatu Republike Srpske i druge javne institucije, a sve u okviru redovne nastave.

(Banjaluka.rs.ba)