Vijesti 16.03.2018.

Učenici Osnovne škole Georgi Stojkov Rakovski igrom i pjesmom uljepšali dan bakama i dekama

ČITANJE: 2 minute

Učenici Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” posjetili su juče Gerontološki centar i priredbom uljepšali svakodnevicu starijim licima koja borave u ovoj ustanovi.

– Djeca nam uvijek izmame osmijeh na lice, probude u nama sjećanja na mladost, a ponekad toliko probude u nama emocije da poteku i suze. Volimo kada nam gosti dolaze, a djecu volimo najviše – kazala je stanovnica Centra Zorica Tepić.

Svaka posjeta mališana, koji jednom godišnje pripremaju priredbu u ovom centru, je posebna i za Fatimu Halalač.

– Uvijek uživam u nastupima djece ili priredbama različitih udruženja koje nam prirede nekoliko puta godišnje. Ipak, najviše volimo da gledamo mališane jer se zbog njih svi mi osjećamo mlađe – kazala je Halalačova.

Priredba osnovaca uljepšala je dan i Vukosavi Petrušić koja u ovom centru boravi dvije godine.

– Nisam dozvolila ni da me prehlada omete i da zbog toga ostanem u sobi jer uživam u svim aktivnostima koje mi ovdje imamo na raspolaganju da bismo promijenili svakodnevicu – kazala je Petrušićeva.

Sa svojim nastavnicama, pripremljenom priredbom, poklonima i svježim voćem došlo je 25 đaka. S voljom da korisnicima Centra uljepšaju dan došli su “naoružani” recitacijama, pjesmicama, plesom i mini-predstavom.

Učenica Ana Vukelić, mala glumica iz predstave, ponosno se pohvalila da joj je ovo prvi nastup.

– Imala sam malu tremu, ali mislim da sam dobro odglumila svoju ulogu tate u predstavi – rekla je Vukelićeva.

Male plesačice Maša Jović i Sara Praštola istakle su da im je drago što su nastupile pred publikom.

– Bilo nam je super i dobile smo veliki aplauz. To nam mnogo znači – kazale su uglas male plesačice.

Socijalni radnik u Centru Predrag Dragičević rekao je da nakon svake posjete mališana korisnici centra ostaju dugo pod utiskom.

– I sedam dana nakon tih priredbi oni prepričavaju kako su se djeca potrudila, lijepo pjevala ili recitovala. To njima zaista mnogo znači – kazao je Dragičević.

Direktor Gerontološkog centra Vinko Lolić istakao je da je u ovoj ustanovi smješteno više od 300 korisnika.

– Ovo je za mnoge jedini dom. Osoblje Centra se trudi da svim našim korisnicima pruži maksimalnu pažnju kako bi im treće doba bilo što ljepše – rekao je Lolić.

(Glas Srpske)