Vijesti 14.02.2016.

Učenici Ugostiteljske škole donatorskom večeri do nove opreme

ČITANJE: 2 minute
ugostiteljska-skola-banjaluka
Učenici Ugostiteljske škole u Banjaluci najavili su da će u petak, 19. februara, organizovati donatorsko veče sa kojeg će prihod biti namijenjen za kupovinu novih sredstva za rad za kabinete usluživanja i kuvarstva.

Profesor Ugostiteljske škole Predrag Tošić rekao je da su pojedini dijelovi opreme, sa kojom učenici trenutno rade i uz koju uče, stari i više od 15 godina.

Tošić je za Srnu rekao da svi koji su zainteresovani da pomognu učenicima mogu da kupe ulaznicu za donatorsko veče po cijeni od 50 KM, a u tu cijenu je uračunato piće dobrodošlice i večera od četiri slijeda, koju će pripremati budući kuvari i posluživati budući konobari ove škole.

Prema njegovim riječima, donatori su obezbijedili određenu količinu pića i namirnica koje su potrebne za pripremu večere, te na taj način pružili podršku učenicima.

Tošić je dodao da su ovoj akciji podršku dali i bivši učenici ove škole, koji su sada profesionalni kuvari, a koji će za donatorsko veče biti uz učenike i otkrivati im tajne kuvarskog zanata.

On je napomenuo da se ulaznice mogu kupiti u restoranu Ugostiteljske škole, te izrazio nadu da će sugrađani prepoznati želju ovih učenika da se trude, da rade i uče, ali i doprinose poboljšanju uslova za rad.

– Nedostatak savremenih mašina za rad učenici naše škole nadoknađuju željom i voljom za rad, te na mnogim međunarodnim takmičenjima bilježe značajne uspjehe- napomenuo je Tošić.

Prema njegovim riječima, ova škola je na osnovu tih uspjeha dobila priliku da ove godine bude domaćin Međunarodnog takmičenja ugostiteljskih i turističkih škola Jugoistočne Evrope “Gatus”.

– U septembru ćemo u okviru ovog takmičenja ugostiti deset škola iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, te će to biti prilika da se dokažemo i kao domaćini i kao poznavaoci naše struke- rekao je Tošić.

(Agencije)