Vijesti 23.05.2016.

Učenici Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole i Katoličke gimnazije proslavili maturu

ČITANJE: 2 minute

Ovim riječima su maturanti Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole i Opće gimnazije Katoličkog školskog centra “Ivan Merc” u najkraćem opisali završetak obrazovanja u srednjoškolskim klupama. Oni su u petak proslavili maturu.

Trg Krajine je bio pretijesan da pored maturanata Ugostiteljske škole primi roditelje, rodbinu i prijatelje, koji su došli da podijele radost maturanata. Kolonu mladosti i ljepote kroz centar grada pratili su zvuci truba, a posebno svečano bilo je ispred hotela “Bosna”, gdje su neprestano sijevali blicevi da bi bio ovjekovječen trenutak radosti i veselja.

Turistički tehničar Đorđina Bogosavac je rekla da je tokom školovanja imala veliku podršku profesora i drugova.

– Narednu godinu ću pauzirati i to vrijeme iskoristiti da razmislim koji će mi biti naredni korak u životu. Dvoumim se između Pravnog i Fakulteta bezbjednosti – kazala je Bogosavčeva i dodala da će za to vrijeme raditi u porodičnoj firmi.

Iako je proslavio maturu Viktor Petrović je poručio da planira na jesen da se vrati u školsku klupu.

– Završio sam trogodišnji smjer konobar i planiram da se upišem na četvrti stepen ugostiteljski kulinarski tehničar, jer želim da se dodatno obrazujem u toj branši – objasnio je Petrović.

Osim za maturante ovaj dan je bio poseban i za roditelje, Viktorova majka Radmila nije krila sreću i suze radosnice.

– Djeca su najveća radost i roditelji su najsrećniji kada vide da njihov život ide u pravom smjeru. Želim mu da ga prate sreća i zdravlje, a ostalo će doći – kazala je Radmila.

Ništa manje radosti nije bilo ni u parku “Petar Kočić”, gdje se okupilo 73 maturanata popularne Katoličke gimnazije sa rodbinom i velikim brojem prijatelja, koji su za tek svršene srednjoškolce imali samo najljepše želje za budućnost. I njihovu radost su pratili nezaobilazni trubači i sijevanje bliceva.

Vladimir Gaćanović kaže da će mu najviše nedostajati dobro društvo i još bolji provod.

– Najljepše uspomene iz srednje škole uvijek su u vezi sa neraskidivim prijateljstvima. U budućnosti sebe vidim u bijelom mantilu. Planiram da se upišem na Medicinski fakultet – istakao je Gaćanović.

I oni su, kao i njihovi prethodnici, defilovali centrom grada, ali prvo do zgrade škole, gdje je održan prigodan program za sve prisutne uz obaveznu himnu gimnazijalaca “Gaudeamus”. Nakon toga je uslijedilo slavlje u restoranu vodenog parka “Akvana”.

Spasojević

Direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Boris Spasojević je istakao da je proslava mature velika stvar, ne samo za učenike već i za profesore i samu školu.

– Slavlje je bilo zaista dostojanstveno i veličanstveno. Svi smo ponosni na generacije učenika koje svake godine izlaze iz škole i koje izvedemo na pravi put – rekao je Spasojević.

(Glas Srpske)