Politika 27.01.2022.

Učesnici pregovora o izbornoj reformi stigli u hotel “Marea” u Neumu

ČITANJE: 1 minuta

Pregovori oko izmjena Izbornog zakona nastaviće se u Neumu. Kako javlja reporter “Avaza” na licu mjesta, u hotel “Marea” stigli su lider SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, Metju Palmer (Matthew) i delegacija OSCE-a.

Također, stigli su i Angelina Ajhorst (Eichhorst), kao i ambasador Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler). U hotel “Marea” doputovali su i potpredsjednik NiP-a Denis Zvizdić, te Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH. Nakon Džaferovića u prostorije hotela stigla je Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec), šefica Misije OSCE-a u BiH, prenosi Avaz.

Stigla je i Borjana Krišto, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, ranije danas u zgradi Delegacije Evropske unije medijatori Metju Palmer (Matthew) i Angelina Ajhorst (Eichhorst) održali su sastanak sa Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a, Elmedinom Konakovićem, predsjednikom NiP-a, te potpredsjednikom ove stranke Denisom Zvizdićem, kao i Predragom Kojovićem, zastupnikom Naše stranke.

Ajhorst i Palmer jučer su održali sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega su u Delegaciji EU nastavljeni razgovori sa liderima političkih partija. Na razgovorima su bili predsjednici SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, te lideri opozicionih stranaka iz Republike Srpske – SDS-a, PDP-a i DNS-a.

Također, danas je održan sastanak i u centrali Stranke demokratske akcije (SDA).

(SB)

Oznake: Neum, pregovori