Vijesti 08.03.2016.

Učestali napadi na policajce

ČITANJE: 1 minuta
policija
Napad na policijskog službenika Policijske stanice Bileća koji se dogodio sinoć prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, četvrti je napad na policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u posljednjih pet dana, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću u MUP-u Srpske Mirna Miljanović.

– Još jedan napad na bilećke policajace prilikom obavljanja službene dužnosti dogodio se prije pet dana kada je lice pucalo iz automatske puške u pravcu policijskih službenika koji su izašli po prijavi porodičnog nasilja. Takođe, proteklih nekoliko dana fizički su napadnuti policijski službenici u Gacku i i Tesliću prilikom intervencija uspostavljanja javnog reda i mira u ugostiteljskih objektima- naglasila je Miljanovićeva.

Ona je istakla da je u prva dva mjeseca ove godine zabilježeno još osam napada na policijske službenike, prilikom kojih je šest policijskih službenika zadobilo lakše tjelesne povrede.

Napadi su se dogodili prilikom uspostavljanja javnog reda i mira na području centara javne bezbjednosti Banjaluka i Bijeljina, a šest policijskih službenika zadobilo je lakše tjelesne povrede.

– Prema napadačima su preduzete sljedeće mjere – devet lica je lišeno slobode, od čega je za njih šest podnesen izvještaj okružnim tužilaštvima, a trojici napadača je izdat prekršajni nalog. Krivičnim zakonom Republike Srpske za krivično djelo – ‘Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti’ predviđena je sankcija do pet godina zatvora- navela je Miljanovićeva.

(Agencije)