Region 28.08.2020.

UDARALI IH RUKAMA I NOGAMA: Objavljen snimak napada na Srbe u Vukovaru

ČITANJE: 1 minuta

Četvorica mladih Srba napadnuta su sinoć oko 23 časa u Vukovaru, navode Novosti, portal Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Na video-snimku koji je dobio taj portal, vidi se kako četiri osobe ulaze u automobil, a grupa mladića ih okružuje, otvara vrata i udara ih rukama i nogama, nakon čega nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića, pišu Novosti.

Na snimku se dalje vidi da, dok osobe ulaze u automobil, mladići iz grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sjedištu, sve dok oni ne uspiju da se udalje u automobilu.

Ovo nijeprvi napad koji se dogodio u ovom pradu, pa je tako prvi napad zabilježen, kako piše portal Srbi.hr u ponedjeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspio da izbjegne da bude prebijen.

Drugi napad dogodio se sljedeće večeri kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarili ih u glavu i tijelo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Iz Policijske uprave Vukovarsko-sremske jutros su izvijestili o sinoćnjem napadu na mladiće, ali nisu bili navedeni ni motiv, ni nacionalnost učesnika, dok su poslijepodne rekli kako je istraga u toku i da su privedene dvije osobe.

(N.S/ Banjaluka.net)